2011-12-27

Plastpåse


Mitt mål är att alltid tacka nej till plastpåse i butiker. Ibland kan det verka provocerande. En del affärsbiträden måste jag säga till mer än en gång för det verkar fullkomligt obegripligt att jag inte behöver en plastpåse, trots att jag har en stor väska eller annan kasse synligt i handen. En del är fantastiska och frågar om jag verkligen behöver en, t.ex. i hälsobutiker eller varför inte Designtorget.

Jag har en härlig samling av plastpåsar i mitt städskåp. Plastpåsar som borde "vara bra att ha till något" men som bara samlas på hög. Den här samlingen är flera år gammal, så tro inget annat. Jag behöver inte plastpåsen efter att jag har fått den. Jag har ingen aning om vad jag ska göra med alla plastpåsar och kommer under inga omständigheter att kasta dem i soporna. Ibland använder jag en påse för att slå in ett paket med som ska skickas iväg. Större kassar använder jag att slänga hushållssoporna i förstås.

Ibland funderar jag på om jag ska virka något av plastpåsarna sönderrivna i remsor, men jag känner mig samtidigt allergisk mot dem. Vad ska man annars göra med sina hemska plastpåsar? Jag borde ju sällan vara ensam om att ha ett sådant lager.

Läs mer om plastpåsen här. Här handlar det hela tiden om plastkassen i mataffären, men alla andra plastpåsar som knappt går att använda igen; vad händer med dem?

1 kommentar:

E-K sa...

Bra mål!
Och vi är åtminstone två som lagrar... Jag brukar ha handväskan full med gamla kassar när jag veckohandlar, och försöker slita ut dem innan de går i soporna, men senast igår petade jag in två kassar fulla med kassar i plaståtervinningen. Glad för att det går att lämna mjukplast på de flesta återvinningscentraler numera!